طرز تهیه همبرگر خانگی خوشمزه
طرز تهیه همبرگر خانگی نکات و اصولی دارد که دانستن آن برای تهیه یک ساندویچ همبرگر خوشمزه، خالی از لطف نیست. در تهیه همبرگر خانگی از گوشت چرخ کرده مرغوب، آرد سوخاری و تخم مرغ استفاده میشود.
سیرافی ها| سرویس آشپزی – متیو مککانهی میگوید: ” کسی که همبرگر را اختراع کرد، باهوش بوده است و فردی که چیزبرگر را ابداع کرد، یک نابغه! ” همبرگر یکی از محبوبترین غذاها در آمریکا و اروپاست. بیشتر کودکان به همبرگر نه نمیگویند. اما برای ارتقا کیفیت این فستفود چه باید کرد؟ در قدم اول بهتر است به روش تهیه خانگی همبرگر روی بیاوریم. مایه همبرگر خانگی مانند کباب کوبیده است. مایه گوشت، اجزاء و سس همبرگر خانگی بسیار متنوع است، ولی نان آن همیشه یک نوع است و برای همبرگر خانگی معمولا به صورت آماده خریداری میشود. در این مقاله قصد داریم طرز تهیه همبرگر خانگی خوشمزه را با هم مرور کنیم.
طرز تهیه همبرگر خانگی خوشمزه
مواد لازم | |
گوشت چرخ کرده | 500 گرم |
پیاز متوسط | 1 عدد |
آرد سوخاری | 1 قاشق غذاخوری |
سیر | 2 حبه |
تخم مرغ | 1 عدد |
زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
دستور تهیه:
-
پیاز را رنده کنید و در یک صافی بریزید. با پشت قاشق پیاز را فشار دهید تا آب آن از صافی خارج شود.
- پیاز رنده شدهی آب گرفته و سیر له شده را به گوشت چرخ کرده اضافه کنید. سپس تخم مرغ را نیز به گوشت اضافه کنید.
-
کمی نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و آرد سوخاری به مواد اضافه کنید و مواد را مخلوط کنید تا یکدست شوند. نیازی نیست مایه همبرگر را چنگ بزنید و ورز دهید؛ همین که با چنگال زیر و رو کنید که مواد مخلوط شوند، کافیست.
- مایه گوشت را به چهار قسمت تقسیم کرده و هر قسمت را با دست گرد کنید سپس کف دست پهن کنید تا ضخامت آن به ۱ الی ۲ سانتیمتر برسد.
-
همه مایه گوشت را به همین ترتیب آماده کرده و همبرگرها را در بشقابی بچینید. روی بشقاب سلفون بکشید و حدود ۱ ساعت در یخچال قرار دهید.
- برای درست کردن همبرگر در تابه بهتر است از تابه استیک استفاده کنید و تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود.
- کف تابه را با کمی روغن چرب کنید و همبرگرها را در آن بچینید.
-
پس از حدود ۴ دقیقه که یک طرف همبرگرها سرخ شد و به رنگ طلایی مایل به قهوه ای درآمد، آنها را برگردانید و ۳ دقیقه صبرکنید تا طرف دیگر هم سرخ شود.
-
همبرگر را میتوانید روی آتش مستقیم (شبکه آهنی روی آتش زغال یا شعله گاز) نیز درست کنید.
- پس از سرخ شدن یک طرف با کفگیر همبرگرها را برگردانید تا طرف دیگر نیز سرخ شود.
-
همبرگر را لای نان مخصوص همبرگر قرار دهید و روی آن کاهوی ورقه ورقه شده، گوجه فرنگی ورقه شده، پیاز حلقه شده و خیار شور قرار دهید و با سس کچاپ یا سس مایونز نوش جان کنید.
نکات مهم طرز تهیه همبرگر خانگی
- گوشت مورد استفاده برای تهیه همبرگر اصل، گوشت گوساله خالص چرخ کرده کم چرب است، ولی در صورت تمایل میتوانید از گوشت گوسفندی نیز استفاده کنید. بهترین گوشت برای همبرگر ترکیبی از ۸۰ درصد گوشت و ۲۰ درصد چربی است، اگر از گوشت بدون چربی استفاده کنید همبرگر خشک می شود.
- برای تهیه یک همبرگر خوشمزه از گوشت تازه و باکیفیت استفاده کنید.
- برای اینکه وسط همبرگر حین پختن بالا نیاید و همبرگر جمع نشود، مرکز آن را کمی گود کنید تا ضخامت وسط آن کمتر از لبهها شود.
- روی همبرگر را پس از اینکه در تابه انداختید با کاردک فشار ندهید.
- پس از برداشتن همبرگرها از داخل تابه، کف تابه را با کاردک بتراشید تا ریزههای گوشت سوخته به همبرگر بعدی نچسبد.
-
برای سرخ کردن همبرگر نیازی به چرب کردن تابه نیست، در این صورت فقط مراقب باشید تابه بیش از حد داغ نشود، زیرا در غیر این صورت گوشت به محض تماس به تابه میچسبد.
- گوشت همبرگر را زیاد ورز ندهید تا همبرگری تردتر و خوشمزه تر داشته باشید. برای شکل دادن به همبرگر تا حد امکان با گوشت بازی نکنید، بلکه آن را با کف دست کمی فشار دهید و با ضربه های آرام انگشت اطراف آن را شکل داده و گرد کنید.
-
دقت کنید مدت زمان پخت همبرگر بیشتر از ۱۰ دقیقه نشود، زیرا سرخ شدن زیاد همبرگر باعث خشکی و شکنندگی آن میشود.
-
برای تهیه همبرگر خانگی با مخلوط سویا و گوشت، سویا را همراه کمی آبلیمو به مدت ۱۰ دقیقه در آب بجوشانید، سپس در آبکش صاف کنید و با دست فشار دهید تا آب آن کاملا خارج شود. مخلوط گوشت و سویا را چرخ کنید و بقیه مراحل را طبق دستور ارائه شده در فوق انجام دهید.